Op deze laatste wedstrijddag voor de Kerkwervse JO17-1 komen er zeeuws-vlamingen op bezoek het is de St Koewacht/Steen JO17-2, zij staan op de derde plaats in de poule.
Na diverse makkelijk gewonnen wedstijden is het vandaag afwachten hoe het zal gaan. Het lijkt in de eerste minuten makkelijk te gaan, ze houden de tegenstander redelijk makkelijk op hun eigen helft. Echter is het scorend vermogen bij Wik ver te zoeken, alle kansen gaan naast of over. En dan laat KWS zien wat ze de gehele wedstrijd blijven doen, ze gaan op de counter, de lange bal gaat over het middenveld naar de lange en snelle aanvoerder en deze kan zowel Jari de Vlieger als Arend vd Spek eruit lopen en de 0-1 maken.

Hierna krijgt Levi Schuurbiers een kans maar de lange keeper van de tegenstander kan het schot stoppen. KWS krijgt drie keer een kans op een doelpunt, maar Ruben Dalebout en keeper Mark Dicou kunnen dit net voorkomen. Dan gaan er diverse spelers van Wik op volle snelheid vandoor maar de goed leidende scheidsrechter Ron v Kan fluit af voor een blessure. Dit is de tweede van ongeveer vijf gevallen waarbij een speler van de tegenstander op de grond blijft liggen. Bij de laatste keer gaat een speler van KWS die eerst geblesseerd lijkt te zijn verbaal tegen een beslissing van de scheidsrechter in en mag voor dit kwekken tegen scheids Ron 10 minuten het veld verlaten. Dan wordt het rust en is een ieder blij dat ze even uit de koude snijdende wind naar binnen mogen.

In de tweede helft neemt Wik weer het voortouw, maar de twee kansen stranden weer bij de keeper van KWS. Maar dan een schot of een voorzet van Colin van Wanrooy, deze wordt verkeerd geraakt door een speler van de Zeeuws Vlamingen en knalt onhoudbaar in eigen doel 1-1 wat een cadeautje!! De volgende voorzet gegeven door Nick de Boer wordt door Colin vol overgeschoten. Dan ineens een relletje, een speler van KWS gaat helemaal uit zijn dak tegen scheidsrechter Ron , en het wordt nog erger als zijn teamgenoten hem proberen te kalmeren. Het duurt echt enige tijd en veel praten voordat de speler nog steeds scheldend naar de kant gaat. De wedstrijd gaat verder maar wel in een rustiger vorm. Beide teams krijgen kansen, voor Wik zijn dit Nick de Boer die net naast schiet en Tessa vd Velde die de bal voorlangs schiet. Arends schot beland weer bij de keeper evenals een schot van Colin, en als Quinten Poelman het alleen probeert, blijft zijn actie steken in de verdediging van KWS. Het lijkt erop dat de wedstijd met een gelijkstand afgesloten gaat worden. Maar dan vlak voor het einde van de wedstrijd met nog zo’n twee minuten te spelen, Nick neemt een vrije trap ruim buiten de zestien, Colin krijgt de balk vol op zijn slof en knalt de 2-1 erin. Als niet veel later de scheids affluit …. drie punten erbij.

De enige die Wik’57 JO17 -1 nog in zou kunnen halen is St Kwadendamme JO17-1 die op drie punten afstand staat met nog één wedstrijd te spelen, deze tegen de nummer vier uit de poule St Hoofdplaat/Biervliet JO17-1. Ze moeten dan echter wel met minimaal zestien doelpunten verschil winnen. Er moet dus nog een klein weekje gewacht worden voordat het kampioenschap echt toegekend wordt.