sv WIK'57
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK D1 kampioen
  • wik-svd 2015
  • WIK JO17
  • WIK 1

Op deze wederom koude zaterdagmiddag begint de wedstrijd met een ijskoude regenbui, tijdens deze eerste tien a vijftien minuten wordt de strijd veelal op het middenveld gestreden. Voor Wik wat kansjes maar de uiteindelijke eerste benutte kans komt als Nick de Boer een hoekschop neemt die Colin van Wanrooy keurig inkopt. Hiervoor was de elfde speler van Bruse Boys uitgevallen zodat ze met tien man moesten voetballen. Door Wik wordt er in de navolgende dertig minuten nog 4 x gescoord en wel in de volgende volgorde: De 2-0 door Arne Ganzeman op aangeven van Nick de Boer.

 

De 3-0 als een hoekschop genomen door Arend vd Spek verlengt wordt door Colin, maar terug het veld in wordt gewerkt door de Bruse Keeper en door Ruben Dalebout dan mooi ingeschoten kan worden. Bruse Boys red de eer als een afstandsschot van hen door Wik keeper Mark Dicou niet onder controle gekregen wordt en de bal in het doel verdwijnt, stand 3-1.
Colin poeiert tot grote hilariteit van de toeschouwers de bal over het doel, een pass van Arne naar Nick resulteert in de 4-1 uit een afstandsschot van hem, ondanks dat de keeper van Bru hem nog aanraakt. Wat verder is het wederom Arne die Colin de bal in de voeten speelt en hij scoort de 5-1.

 

In de tweede helft gelijk na het begin kan Colin alleen doorstomen en de 6-1 maken en niet veel later maakt hij de 7-1 en zijn vierde van vandaag!!. Timon Hart kan op aangeven van Colin ook een doelpuntje meepakken, een actie van Tessa vd Velde die alleen voor de keeper komt, wordt door de keeper gestopt. Een voorzet van Nick gaat ondanks een mooi duik van Sven Bijdevaate voorlangs. Maar een opgezette aanval van Arne en Timon kan door Nick met de 9-1 afgerond worden. Dezelfde Nick geeft later de bal aan Colin die de 10-1 maakt. Dan krijgt Bruinisse één van de weinige kansen in deze wedstrijd, een speler breekt door en gaat alleen door op het Kerkwervse doel, maar keeper Mark blijft kalm en tikt het schot netjes buiten de lijnen de daaropvolgende hoekschop levert geen gevaar op. Wik daarentegen is nog niet aan het eind van zijn latijn, Quinten Poelman kan op aangeven van Arne eindelijk na diverse pogingen de 11-1 scoren. Een pass van Colin op Lyanne vd Tol wordt naast geschoten, Bruse Boys schiet na een mooie aanval op de paal en ook Wik flikt gelijk daarna datzelfde kunstje. Bru komt door een botsing van één van hun spelers met Quinten hierna met negen man te staan!!


Wik speelt hierna “rustig” de wedstrijd uit, Timon schiet naar Colin en deze legt de 12-1 erin, Nick schiet op de paal en Colin maakt de 13-1 zijn zevende in deze wedstrijd!!!. Nick schiet nogmaals op het doel maar dit keer is de keeper hem te snel af, ook is deze keeper het onderwerp bij de laatste doelpoging, Colin schiet op het doel, de keeper van Bru krijgt hem niet klemvast de bal rolt (in) naar het doel en een speler van de Bruse Boys werkt hem weg. De spelers van Wik geven aan dat het een doelpunt was maar de goed leidende scheids van vandaag Ron v Kan wuift de opmerkingen weg en fluit even later ook af.
Door deze tweede “monsterscore” klimt de JO17-1 op naar de 1e plaats in de competitie met nog twee wedstrijden te spelen, de eerste is volgende week uit tegen de nummer zes in de poule Kapelle JO17-3.

Webdesign Tonny