St Biervliet/Hoofdplaat J017-1 komt op bezoek voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De JO17 uit kerkwerve o.l.v. Ad den Boer en Gérard van Wanrooij was er klaar voor, compleet op Christiaan van de Hoek na, die een poos met zijn arm in het gips zal lopen. Wel was Chris aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen. En uw verslaggever had de eer om bij deze wedstrijd als grensrechter voor Wik’57 JO17-1 aan te mogen treden.

Het werd een leuke wedstrijd om als toeschouwer naar te kijken met kansen voor beide teams. In de eerste helft is het Wik die de 0-1 kan scoren en ook de 2-0 beiden gemaakt door Bart vd Velde. Bij deze 2-0 nog even commotie of het geen buitenspel was, maar de scheids geeft aan van niet, en zijn mening wordt later bevestigd door fotografe Jeanette de Vlieger die e.e.a. heeft vastgelegd. Biervliet had eveneens kansen maar Marc Dicou staat zijn mannetje in het doel, en de grootste kans van hen als een speler alleen voor het doel komt wordt niets als de speler de bal compleet verkeerd raakt.

De tweede helft geeft hetzelfde beeld Wik schiet de bal diverse keren over en naast en op de lat, Biervliet komt al niet veel verder, dan een actie van Arne en Bart en de laatste maakt de 3-0. Wik probeert de stand nog uit te breiden maar de Biervliet keeper staat iedere keer in de weg. Ook bij een toegekende penalty door scheids Gérard, genomen door Arne weet de Biervlietse goalie de bal weg te werken. Na nog wat kansen over en weer wordt de wedstrijd afgefloten. De drie punten blijven in Kerkwerve.

Volgende week speelt de JO17-1 uit in Kwadendamme tegen de stichting met de hele lange naam St Kwadendamme/Hoedekenskerke/Apollo’69 JO17-1. Dit op een onmogelijke vroege tijd namelijk om kwart over 9!