• WIK JO17
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK 1

Donderdagavond voetballen in Zierikzee. De JO17-1 speelt een inhaalwedstrijd voor de beker tegen MZC’11 JO17-3. In de eerste helft is het veld van Wik en kan MZC sporadisch bij het doel van hun tegenstander komen. De eerste kansen voor Wik worden niet afgemaakt en een doelpunt van Colin van Wanrooij op aangeven van Sven Bijdevaate wordt afgekeurd wegens buitenspel. Maar dan kan Colin toch de 0-1 scoren, hij mist het schot eerst compleet met zijn linkervoet, maar maakt het met zijn rechter goed.

 

Niet veel later een aanval met Nick de Boer, hij speelt Bart vd Velde aan en die prikt via de zierikzeese keeper de 0-2 erin. Dan een mooie pass van Colin naar Sven maar zijn schot verdwijnt naast het doel achter de lijn. Ook Nick verschalkt de keeper van de tegenstander hoewel deze met zijn hand de bal nog wel raakt stand 0-3. Bart schiet recht op de keeper maar deze krijgt de bal niet goed vast en de ingelopen Robin van de Hoek kan de 0-4 op het bord zetten. Een vrije trap van Bart beland op de lat en Nick schiet vol over. Maar dan weer een doelpunt van wederom Bart die de 0-6 scoort na het ontvangen van de bal die door Colin netjes bij hem neergelegd wordt.


Dan een mooi doelpunt van Robin die na een net uitgedeeld schouderduwtje de bal in het net kan schieten op een pass van Bart. Ruststand 0-6.
In de rust complimenten voor de spelers maar ook de waarschuwing rustiger voetballen en niet teveel individueel.
Verder met de wedstrijd. Het eerste afstandsschot van Wik wordt gepakt door de MZC Keeper. Dan gaat Colin vanaf de zijkant langs de achterlijn alleen door en staat het zomaar 0-7. De volgende aanvallen van Wik worden door de keeper afgestopt en MZC komt beter in de wedstrijd zodat ook de Keeper van Wik Leroy Vis diverse malen in actie moet komen.

 

Toch breid Wik het doelpunten aantal uit Colin scoort wederom, 0-8. MZC komt weer door, de speler die de bal gaat ontvangen staat buitenspel, maar Sanne van de Hoek raakt de bal nog net dus de Zierikzeese speler kan doorgaan. Dan wordt hij in de zestien meter door dezelfde Sanne aangetikt en scheids Verkaart beslist penalty!! Leroy probeert het schot te stoppen maar komt net iets aan lengte tekort (wat je gezien zijn lengte van 1.90 m1 jezelf bijna niet voor kan stellen!!). De keeper van MZC moet ook weer diverse malen in actie komen en houd ondanks wat aarzelende momenten toch diverse schoten van de Wik spelers uit het doel. Sven maakt vervolgens de 1-9 en dan wordt er afgefloten.

 

Hilariteit was er vooral over het feit dat een muggenplaag het de spelers en toeschouwers niet gemakkelijk maakte waardoor er veel gewuifd en gezwaaid werd.
Zaterdag is er de volgende wedstrijd voor de JO17-1 thuis tegen St Biervliet/Hoofdplaat JO17-1 maar dan voor de competitie.

Webdesign Tonny