Goed

Jawel toch nog een verre uitwedstijd tegen St Oostburg/IJzendijke JO17-3  in IJzendijke. Dus deze morgen redelijk vroeg weg om met de 12 spelers (twee ziektewet, drie met de C’s mee, twee op vakantie en Levi Suurbiers als nieuwe aanwinst) een uurtje te rijden voordat de wedstrijd begint.  In IJzendijke aangekomen nog even wachten omdat de wedstrijd een kwartier later begint dan dat het op voetbal.nl aangegeven staat, er is nog een D-team aan het voetballen.

Dan uiteindelijk toch beginnen!! Onze tegenstander gaat gelijk aandringen en Wik wordt het eerste gedeelte van de eerste helft meestentijds in de verdediging gedwongen. Maar dan de ommekeer bij een aanval van Wik komt de bal bij Job, hij laat hem echter mooi lopen zodat de opgekomen Bart kan scoren en de stand op 0-1 zet. IJzendijke krijgt een vrije trap na een overtreding van Colin, hij is hoog en Leroy kan er makkelijk bij. Wik weer, de aanval gaat van Bart via Tessa naar Nick die hem prima inschiet, 0-2.

De verdere eerste helft gaat de bal over en weer, de vriendelijke scheids fluit wat meer voor de overtredingen van wik en wat minder voor de thuisploeg, wat Coach Ad op een bepaald moment dan ook in niet mis te verstane bewoording aan hem duidelijk maakt. Na een kleine discussie tussen beide heren gaat de wedstrijd weer verder. Enkele aanvallen van IJzendijke worden door Leroy, Colin en Jari weggewerkt. En die van Wik gaan over of worden door de keeper van de tegenstander gepakt.

In de rust worden de spelers van Wik gewaarschuwd, niet teveel piepen of commentaar op de beslissingen van de scheids, los het voetballend op, we staan tenslotte 0-2 voor!!
Wik doet zijn best, de eerste aanval van Bart naar Tessa wordt door de IJzendijkse keeper maar net over de lat getikt. Na een tijdje verdedigend gevoetbald te hebben blijkt dat dit de keeper van de tegenstander wel erg ver uit zijn doel lokt. Bart profiteert hiervan en kan met een hard schot over de keeper de 0-3 maken. En even later na een combinatie met Nick zelfs de 0-4.

Het lijkt of de tegenstander hierna uit zijn evenwicht is gebracht, Nick kan de bal makkelijk van een tegenstander afpakken en de 0-5 maken, als snel gevolgd door Colin die hetzelfde kunstje doet en de bal over de wederom ver uitgekomen keeper schiet en de 0-6 maakt.
Dan is de wedstrijd gespeeld, drie punten mee naar Kerkwerve, snel douchen en naar de Vospit terug waar Colin, Bart en Leroy het tweede nog gaan versterken.
Goed gedaan vandaag team!!  En als laatst een complimentje voor Levi die na een lange tijd niet te hebben gevoetbald vandaag goed z’n mannetje heeft gestaan.

Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen wederom een combi team St Serooskerke-Veere JO17-2 dat met één puntje verschil onder de Wikse JO17 in de poule staat.