• Bru 4 - WIK 3
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • Kantine
  • WIK JO7

De laatste wedstrijd wordt gespeeld, thuis tegen Wemeldinge JO17-1. Na een gezellig onderonsje voor de wedstrijd tussen leiders en coaches wordt er op tijd door onze scheids Gerard gefloten voor de aanvang van de wedstrijd. Wik kan de tegenstander de meeste tijd aardig op de eigen helft houden. Het eerste doelpunt voor de JO17 valt als Frank de bal bij Kevin krijgt en deze hem keurig achter de Wemeldingse keeper neerlegt.

Even later komen de Wemeldingers er echter door bij de verdediging van Wik, maar een redding van Leroy voorkomt een tegendoelpunt. Dan hands in de zestien door een tegenstander en een penalty is het gevolg. Colin gaat achter de balk staan en schiet hem koelbloedig in het doel stand 2-0. Vervolgens worden de schoten op doel van Frank en Christiaan door de keeper van de tegenstander gestopt. En gelukkig voor Wik eindigt een goede aanval van Wemeldinge met een schot dat over gaat.

Het volgende schot van Frank is wel raak, het harde lage schot op het doel wordt door de keeper gemist dus 3-0. Dan Wemeldinge weer en dit keer scoren ze wel hun eer is gereed. Nog twee mooie acties voor Wik maar het schot van Bart wordt wederom door de keeper van de tegenstander gestopt en een mooie samenwerking tussen Frank en Tessa gaat over. Dan is het rust.

Al snel in de tweede helft Arne schiet op Frank en deze maakt de 4-1. Zijn volgende schot gaat maar net naast. Evenals een actie tussen Arne en Nick, en een aanval van Wemeldinge. Zij krijgen wat verder in deze helft een vrije trap mee maar Leroy werkt de bal buiten de lijnen.  Voor Wik passt Frank de bal naar Bart en deze keer is de keeper kansloos en staat het 5-1. Een opzet van Tessa, Frank en Nick eindigt in een hoekschop, maar de daaropvolgende aanval via Tessa, Nick en Colin kan uiteindelijk door Bart verzilverd worden en is het 6-1. Maar Wik is nog niet klaar Arne legt de bal keurig in de voeten bij Kevin en deze scoort zijn tweede van vandaag.

Dan een klein minpuntje in de wedstrijd, een speler van Wemeldinge krijgt een aanvaring met Arne en als deze op de grond ligt gaat de Wemeldingse speler even op zijn hoofd zitten. Scheids Gerard geeft aan dat de speler die de overtreding maakt naar de kant kan, in eerste instantie zou dit zijn voor  tien minuten. Maar als de speler dan de scheids uitscheld, met scheldwoorden die we niet in het verslag zullen zetten kan de speler voor de rest van de wedstrijd naar de kleedkamer verdwijnen. Wel mag er voor Wemeldinge een andere speler in het veld komen want de rest van het team kan er niets aan doet dat hun medespeler zo uit zijn dak gaat. Hierna gaat de wedstrijd verder en Wemeldinge toont in dit laatste kwartier dat ze zeer gevaarlijk kunnen zijn. Chris, Mark, Jari en Leroy hebben samen met Quinten er hun handen vol aan. Een hoekschop genomen door de tegenstander kan op het laatste nippertje door Colin van de lijn gehaald worden maar met dezelfde gang komt de bal terug en staat het 7-2. Nog twee mooie acties van Robin die jammer genoeg hieruit niet kan scoren en de wedstrijd is gedaan.

Is de winst vandaag voldoende voor het kampioenschap?? Als uw verslaggever kijkt naar de eredivisie dan zou Wik’57 JO17-1 zich winterkampioen mogen noemen want zij hebben de meeste punten in de poule bij de winterstop. Odio JO17-2 en Kloetinge JO17-4 willen na de winterstop hun nog niet gespeelde wedstrijd in gaan halen, dus totdat dit gebeurd is het echte kampioenschap nog af te wachten. Het inhalen kan tot 14 Januari 2017.