Weer een week van passen en meten voor diverse teams om voltallig op het veld te verschijnen, maar ook voor deze zaterdag lukt het met kunst en vliegwerk (lees bellen en appen) weer. De JO17-1 gaat uit voetballen tegen het altijd lastige SKNWK JO17-1. De vorige wedstrijd voor de beker werd met 1-4 verloren. Vandaag moest er gewonnen worden om de aansluiting bij de nummer  één in de poule ‘s heer Arendskerke JO17-2 niet te verliezen. Het gat bedraagt nu vijf punten. Vandaag is ook onze Kevin er weer bij, voor het eerst in de competitie dit seizoen na een lastige blessure. Hij gaat niet in de kist zoals trainer Ad dit noemt maar staat in de basis als spits!!

Aldus starten en u zult het niet geloven maar binnen tien minuten staat Wik voor met 0-2. Een doelpunt van Bart nadat de keeper van Nieuwerkerk de bal niet onder controle krijgt luidt de 0-1 in en wat later is het Kevin die met een prachtig schot de 0-2 maakt.
Maar dan is SKNWK wakker en zij zetten heel veel druk op Wik die de handen vol krijgen om de tegenstander niet te laten scoren. Voor hen zelf is de mooiste kans een schot van Christiaan wat echter in de handen van de SKNWK keeper beland. Vlak voor rust laat de JO17-1 uit Kerkwerve echter een speler van SKNWK doorlopen en staat het met rust 1-2.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn  ongeveer tachtig procent balbezit SKNWK en een Wik wat wederom alle zeilen bij moet zetten. De 2-2 valt als Leroy in eerste instantie de bal weg kan werken maar in de rebound de bal toch in het net verdwijnt. En nadat hij twee keer de bal net over de achterlijn kan werken tot een hoekschop komt SKNWK evenzoveel keer door de Wikse verdediging en staat het 4-2. Dit wordt ook de eindstand.

Wik heeft echter nog een gelukje  ’s Heer Arendskerke verliest vandaag van Odio JO17-2 dus het gat in punten tussen Wik JO17-1 en de nummer één wordt niet groter. Wel staat SKNWK nu op de tweede plaats maar zij zijn uit gevoetbald. En Wik moet er nog twee.
Volgende week spelen ze uit tegen Zeelandia Middelburg. Hopen dat het team dan weer compleet is. Als laatst: Kevin fijn dat je er weer bij kon zijn volgende week weer??