DSC03488

Uit naar Kloetinge JO16-6 de z.g.n. Rode lantaarndrager, vijf wedstrijden gespeeld en alles verloren soms met dubbelle cijfers. Je zou denken een makkie, nou…. niet dus. Vandaag versterking gekregen vanuit de Wik/MZC meiden, Tessa van de Velde en Sanne van de Hoek willen graag vandaag met de jongens mee. De scheidsrechter controleert met verve de pasjes en na diverse opmerkingen wordt de spelerslijst van de Kerkwervse JO17-1 goedgekeurd.

Zo start de wedstrijd, en dan blijkt dat Kloetinge JO17-6 echt niet zo’n slechte ploeg is. De eerste kans is voor hen maar deze gaat over. De actie hierop van Nick en Bart wordt door de keeper gestopt. Een mooie voorzet van Tessa beland achter het doel. De twee daaropvolgende aanvallen van Kloetinge eindigen in een doeltrap. De daaropvolgende doeltrap komt keurig bij Tessa terecht, haar schot gaat jammer genoeg naast. Dan komt Kloetinge weer, Chris weet op het middenveld de aanval even af te stoppen maar de snelle spits kan de bal wat later toch weer meenemen zijn schot gaat echter naast.

DSC03219
Ook de keeper van de tegenstander weet zijn bal goed uit te trappen, zijn schot beland bij de verdediging van Wik. Een spits van Kloetinge probeert Sanne met een schouderduw opzij te zetten echter hij heeft pech want deze Sanne laat zich niet zomaar wegzetten. Het wordt uiteindelijk een hoekschop voor de tegenstander die kansloos over wordt geschoten.

Maar Kloetinge geeft niet op en Jari, Sven, Quinten en Sanne hebben alles nodig om ze bij het doel weg te houden. De verdere eerste helft is aan de ene kant spannend  maar aan de andere kant wel eentonig. Beide ploegen proberen de bal in het doel te krijgen maar dit lukt niet. Voor Wik zijn het Bart, Tessa, Timon en Nick die het diverse keren proberen maar bij wie het niet lukt om te scoren. En Kloetinge vind zoals gezegd de Wikse verdediging en Leroy tegenover zich zodat zij eveneens niet tot scoren komen. Bijna aan het eind van de eerste helft een vrije trap van Kloetinge, Wik krijgt de muur niet op orde, het schot wordt genomen, Chris komt hard naar voren gelopen en… krijgt een gele kaart en 10 minuten eruit. Natuurlijk protesten van spelers en coach Ad maar de scheids is onverbiddelijk. Gelukkig fluit hij enkele minuten later voor rust.

DSC03096
Na rust is het wederom twee keer Kloetinge wat door kan komen maar niet scoren. Een schot van Bart wordt door de keeper gestopt. Wat later kant Nick een vrije trap op de paal . En zo maar door, Kloetinge valt aan, Wik baant zich een weg naar het doel van de tegenstander maar geen van de schoten leidt tot een doelpunt. Een hoekschop van Bart komt prima bij Chris terecht maar deze wil iets te vlug schieten en weer gaat de bal over. Een overtreding van Wik geeft Kloetinge de volgende kans maar de vrije trap wordt door Jari weggewerkt. Marc en Job op het middenveld en Robin vooraan doen eveneens er alles aan om de bal in de juiste positie te krijgen zodat er gescoord kan worden en dat lukt uiteindelijk via een hard schot van Bart dat de bevrijdende 0-1 op het bord zet. Een ingooi voor Wik komt bij Nick terecht, hij legt hem keurig voor het doel maar Tessa komt net een teentje tekort om te scoren. Kloetinge kan weer doorbreken, de ingelopen Quinten mist de bal maar kan met een goede run deze fout herstellen en werkt de bal weer weg naar voren.

DSC03479

Maar Kloetinge komt wederom terug en hun snelle spits kan schieten, de bal kaatst via de binnenkant van de paal onhoudbaar het doel in, de stand weer gelijk 1-1.  Gelukkig komt Wik al weer snel terug een actie van Tessa en Nick wordt door Bart genadeloos in het net geschoten 1-2.  In de rest van de tweede helft wat overblijft behoorlijk wat kansen voor Wik maar alles gaat over of naast. De scheids fluit af en de coaches van Wik zuchten van opluchting. Wat een lastige wedstrijd, hopen dat het volgende week tegen Wemeldinge beter gaat!!
Tessa en Sanne top dat jullie mee wilden spelen en dit super hebben gedaan, en misschien een volgende keer weer??