Op deze donderdagavond geen training het was voetballen geblazen. Tegen de Meeuwen B1 die in de voorjaarsvakantie wegens te weinig spelers twee keer hadden afgezegd. Nu was de bedoeling om de wedstrijd in het paasweekend te spelen. Maar dan waren en diverse van onze spelers, chauffeurs en leiding er niet, en zouden de Meeuwen er dan wel genoeg hebben?? Om weer een afzegging te voorkomen was de wedstrijd dus voor vanavond geregeld. Dus half 6 weg , een vijftig minuten rijden en om 10 voor 7 startten met de wedstrijd.

Wik laat gelijk de eerste tien minuten zien dat er met hun niet te spotten valt, de Meeuwen komen bijna niet van hun eigen helft. Dickenson mist de eerste kans door op de paal te schieten, en Frank maakt een heel mooi doelpunt uit een door Bart genomen hoekschop zo staat het 0-1. Een volgende actie van Dickenson gaat net naast. Intussen komen de meeuwen beter in hun spel en zijn regelmatig zeer gevaarlijk. Een vrije trap, de ingevallen Yani stapt er maar net onderdoor. Dan de Meeuwen weer, Kevin kan het schot maar net keren. Hij trapt uit, Dickenson neemt de bal aan kan doorgaan en de 0-2 erin schieten. Wat later Wik krijgt weer een vrije trap mee, Bart neemt hem, Leroy neemt de bal aan op de borst en die stuit naar de grond, de toegesnelde Yani schiet hem met zijn linkerbeen naar het doel en jawel de 0-3 staat op het bord. Voor rust zijn het de Meeuwen die met een snelle actie na een ingooi scoren en is de ruststand 1-3.

De tweede helft, ondanks dat coach Ad in de rust aangegeven heeft het nu niet meer weg te geven zijn het de meeuwen die gelijk al scoren vanuit een goed genomen vrije trap. Een tijdje zijn het aandringende Meeuwen en een goed voetballend Wik. Dan een duel tussen Leroy en de tegenstander op zo’n vijf meter over de middenlijn aan de Meeuwen zijde. De speler van de Meeuwen schopt tegen de bal en nog geen tel later Leroy ook, de bal gaat met een doffe plof de lucht in richting het doel van de Meeuwen, iedereen denkt “oh die gaat over” , zo ook de keeper van de Meeuwen. Maar niets is minder waar, keurig netjes vliegt de bal in het net en zo staat het 2-4. Wik superblij de tegenstander verbluft!!  De wedstrijd is echter nog niet uitgespeeld. De Meeuwen blijven doorkomen en keeper, verdediging en middenveld van Wik moeten hun best blijven doen om ze tegen te houden. Maar het is Wik die de betere ploeg vanavond is en er zelfs nog twee doelpunten bij kan maken. De 2-5 valt als Leroy voor het doel de bal aan kan nemen en scoort en de 2-6 is een mooi doelpunt van Nick den Boer op een voorzet van Dickenson. Die laatste ziet zijn laatste kans wederom op de paal stranden. Dan fluit de scheids af en wordt er zeer voldaan naar huis gegaan.

Wederom een wedstrijd met heel goed voetbal van de B1, door deze overwinning zijn ze drie plaatsen in de ranglijst gestegen. Houd dit vast jongens!!
Zaterdag spelen we thuis tegen Walcheren B3.