In de eerste helft lijkt er weinig aan de hand in deze thuiswedstrijd tegen Smerdiek 3 er zijn kansen voor beide teams. Bij beide teams staan de keepers echter goed in hun doel en de verdediging doet hun werk.  Zo verstrijkt de tijd, dan een vrije trap voor Wik even buiten de zestien, Martijn Padmos neemt hem op zijn slof en Dickenson Eekman kopt de 1-0 erin. Hierna blijft het spel alle kanten opgaan, een speler van Smerdiek ontvangt wegen kletsen geel van scheids Marcel Passenier en mag even op de bank plaatsnemen. Tegen tien man zou Wik de score uit moeten kunnen breiden, maar dit is niet het geval, dus met deze 1-0 stand  wordt het rust.

De tweede helft lijkt Wik het spoor bijster, WIK 3 keeper Niels Hendrikse die wegens blessures en ziekte bij het tweede vanmiddag het doel verdedigd moest in de eerste helft al regelmatig in actie komen, maar krijgt het in deze helft nog drukker. Uiteindelijk wordt na het nemen van een vrije trap door de tegenstander de gelijkmaker gescoord.  Niet veel later gevolgd door de 1-2 als de bal te zacht terug gekopt wordt naar Niels en Smerdiek hier handig gebruik van maakt.  Een vrije trap van Wik wordt weg verdedigd en wat later wordt de verdediging van de thuisploeg handig uitgespeeld en staat het 1-3. Arrend vd Spek probeert van veraf te scoren maar zijn trap gaat ruim over. En bij één van de volgende aanvallen van de tegenstander krijgt Wik de bal niet weg en wordt het 1-4. Zo eindigt deze wedstrijd na wederom een voorsprong met verlies.
Volgende week speelt het tweede uit in st Annaland tegen WHS 3.