• WIK JO7
  • Kantine
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • Bru 4 - WIK 3

Op deze zaterdag 13 april gaat Wik’57 2 voetballen tegen MZC’11 5 in zierikzee, ze hebben wat goed te maken na de 2-3 nederlaag thuis. Op een keihard veld met zon maar ook een koude wind wordt er afgetrapt. Vandaag een interim vlagger, Marcel Passenier wilde deze middag graag zijn benen strekken, hij heeft daarom de vlag van Jan Vis overgenomen vandaag, zodat die de wedstrijd op het gemakje vanuit de dug-out kon bekijken. De eerste aanval is van MZC, maar het daaruit komende doelpunt is niet geldig vanwege buitenspel.

Dan wordt de meespelende speler van de J019 Dickenson Eekman onderuit gehaald in de zestien meter en een pingel is het gevolg. Bart Boot gaat hem nemen en schiet de bal rustig in het doel, Wik op een 0-1 voorsprong. Hierna wat kansen voor beide teams, maar van beide zijde wordt er te goed verdedigd dus er vallen geen doelpunten. Even later kan Jack vd Velde doorstoten en de stand op 0-2 zetten. Tot aan de rust blijft het heen en weer voetballen en blijft de stand tot de thee hetzelfde.

Na de rust is het al snel MZC in de vorm van Kasimier Snoek die met een snoeihard schot net onder de lat de aansluittreffer maakt. Nu is het zaak om op te letten want ook in de thuiswedstrijd wrdt er na een 2-0 voorsprong alsnog verloren. Wat Wik ook probeert de bal wil niet in het doel, soms worden de voorzetten niet belopen, andere worden naast geschoten of over gekopt en een schot van de ingevallen JO19 speler Jari de Vlieger ( hij speelt vandaag voor de eerste keer mee) naar Jack vd Velde komt goed aan, maar Jack staat echter buitenspel zodat Wik hier ook niet verder mee komt.

Voor MZC geld echter hetzelfde en de druk die hieruit voortkomt maakt dat beide ploegen het op het laatst meer verbaal dan voetballend op proberen te lossen. Dat heeft echter helemaal geen zin, en gelukkig fluit de scheidrechter voor het eindsignaal en mogen er drie punten mee naar Kerkwerve.
Wik heeft twee weken rust voordat zij op 4 mei thuis aan mogen treden tegen de Colijnsplaatse Boys 3.