• WIK D1 kampioen
  • WIK 1
  • WIK JO17
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • wik-svd 2015

De tweede wedstrijd in de competitie, Wik’57 2 gaat uitvoetballen tegen de Bevelanders 4 waarin ook enkele spelers meedoen van de vorig seizoen opgeheven club van Cortgene. We treffen het met het weer een klein beetje wind en lekker zonnig. Wik is met een team van vijftien man. Voor de eerste keer dit seizoen zijn Arjan Berrevoets en Jack vd Velde er ook bij. Al vrij snel na het fluitsignaal blijkt dat Wik zich kan prijzen met wat meer balbezit, de eerste aanval van Theo Wittenberg naar Jack vd Velde, zijn schot wordt echter door de Bevelandse keeper gepakt.

 

Een mooie voorzet wordt door Nick Dicou naast geschoten en een voorzet van Eric de Vlieger kan door Nick ook niet in het doel worden geschoten. Dan wordt er bij de Bevelanders van Keeper gewisseld en al snel blijkt waarom als door de “nieuwe nummer 12” de bal met een poeier van afstand richting het doel van Wik wordt geschoten. Gelukkig beland dit schot keihard op de lat en gaat over.Hierna kan Wik enkele malen goed doorkomen maar niet scoren. En wederom probeert de Bevelandse nummer 12 het weer met een hard schot maar ook deze knalt via de lat in het luchtledige. Een voorzet van Theo wordt door Leroy Vis over de achterlijn gekopt. En als Davy Kooman een mooie voorzet geeft lukt het Leroy wederom niet om te scoren. En een derde doelpoging van hem wordt weggewerkt door de verdediging van de tegenstander, het zal ook eens meezitten! Een aanval via Bart Boot en Jack gaat ook naast evenals een schot van Arjan Berrevoets.


En dan weer die verdraaide nummer 12, hij blijft het proberen, maar weer zit de lat in de weg. Een poging van Erik naar Nick wordt een hoekschop waar niets uitkomt. Het wordt bijna hilarisch als de nummer 12 voor de zoveelste keer op de lat schiet. Maar stel je voor als het hem zou hebben gelukt dan sta je zomaar met 4-0 achter, het geluk is echter deze middag aan de kant van Wik. Dan een pass van Theo naar de goed inlopende Ferrie Berrevoets en die scoort de openingstreffer. Voor rust nog enkele doelpogingen van Jack en Yani bakker. En een klein foutje van Wik keeper Niels Hendrikse die de bal iets te kort in het spel brengt waardoor een spits van de tegenstander op het doel zou kunnen schieten, zijn schot gaat echter ver over zodat het geen gevaar opleverd. Zo gaan de ploegen met de 0-1 stand de rust in, een gegeven voor een spannende tweede helft.

 

Spannend?? nou iets minder!! Een mooie voorzet van Patrick de Boekert wordt door Ercan Ayaz met de buitenkant voet het doel ingejast en zo staat het 0-2. De tweede poging van Ercan op een voorzet van Theo brengt de Bevelanders geen schade toe. En een schot van Ferrie naar Theo wordt door de laatste iets te ver voor hem uitgespeeld zodat hij de bal kwijt is. Ercan komt even later goed voor de goal maar zijn schot gaat naast evenals een voorzet van Arjen naar Yani die hem doorzet. Dan een goede pass van Erik naar wederom Ercan en die scoort deze middag zijn tweede. Even later gevolgd door een lange harde trap van Arjen die hiermee de 0-4 op zijn naam zet. Dan komt de tegenstander enkele malen gevaarlijk door maar de verdediging van Wik laat niet toe dat ze scoren. Nick geeft een voorzet naar Yani en die maakt zijn felbegeerde eerste doelpunt en zet de stand op 0-5.

 

Intussen zijn de Bevelanders door hun wissels en raken vermoeid, er gaat een speler af met pijn in zijn been, dus staan ze met tien man. Wik gaat intussen gewoon stug verder, Leroy stoord een speler in hun eigen zestien meter gebied, de speler gaat tegen de grond maar tikt intussen de bal wel in zijn eigen doel, 0-6!!!!
Een schot van Dennis de Boer gaat over en Bart passt de bal naar Yani die alleen door kan gaan en zo ook zijn tweede van deze middag maakt, hiermee is de stand is 0-7. Dennis probeert het nog twee keer de schoten gaan over en naast. Een keurige voorzet op Leroy wordt door hem naast geschoten evenals een schot van Bart. Dan vind de scheids het wel welletjes en fluit het eindsignaal. Wederom drie punten in de pocket.


Volgende week is het tweede vrij en de week daarna spelen ze thuis tegen de Bruse Boys 4 de huidige koploper in de poule.

Webdesign Tonny