Voetballen in de tweede wedstrijd voor de beker, vandaag uit tegen SSV’65 5 een voor Wik’57 bekende ploeg die ze in het verleden vele malen hebben ontmoet en ook in de a.s. poule 2018-2019 weer tegen zullen komen. Deze ontmoetingen zorgen veelal voor mooie wedstrijden. Zo ook vandaag, Wik is zelfs met maar liefst zestien man naar Goes gekomen om deze wedstrijd te spelen.

Gelijk na aanvang laten beide ploegen zien dat ze tegen elkaar opgewassen zijn. Eerst is het SSV dat wil scoren maar gelijk de Kerkwervse verdediging en keeper Niels Hendrikse tegenover zich vinden. Dan drie mooie kansen voor Wik maar de mooie voorzetten van Marco Ganzeman en Yani Bakker worden door Leroy Vis beide niet verzilverd en ook kan Yani een voorzet van wederom Marco niet inkoppen. En dan zoals al vaak is geschreven als de ene ze niet maakt dan doet de andere het, SSV kan de verdediging van Wik doorlopen en maakt de 1-0, en in de 25e minuut ook de 2-0.

Maar dan is het Wik die verderop in deze helft de overhand weet te bemachtigen in het balbezit. Hieruit kan Jeffrey van Kooten de 2-1 scoren, en als de Goese keeper een volgende inzet van hem terug het veld in werkt kan Ercan Ayaz met een mooie pass de bal bij Jeffrey terugleggen en die scoort dan de 2-2. Het leed voor SSV is deze helft waar ze hun voorsprong zien verdwijnen nog niet gedaan want voor rust is het Theo Wittenberg die de 2-3 keurig in het hoekje van het doel schiet.

Als de bal nog een keer bij Goes over het doel geschoten wordt fluit de scheids voor rust. De tweede helft gaat van start, een enkele keer vallen er enkele druppeltjes maar gelukkig blijft regen de teams bespaard. Theo Wittenberg herhaalt zijn kunstje uit de eerste helft en maakt de 2-4.

SSV lijkt deze helft wat vermoeid en moeten het ook zonder wissels stellen. Toch zijn ze niet te onderschatten want ze komen er regelmatig toch nog heel gevaarlijk uit. Steef vd Wekken schiet op een voorzet van Ercan over en Bart Boot werkt de bal ook over het doel maar dan met een kopbal. Een schot van Yani wordt gekeerd door de SSV Keep en in de rebound schiet Bart naast. Wat verder in deze helft krijgt Davey Kooman de bal voor zijn voeten en aarzelt niet, door zijn doelpunt staat er 2-5 op het bord. Leroy mist wederom een voorzet, deze keer van Yani en dezelfde Yani kan een volgende kans net niet inschieten. Zo loopt deze wedstrijd naar zijn einde. Na twee keer drie kwartier spelen wordt er afgefloten en heeft Wik’57 2 zijn eerste overwinning in de zak.
Volgende week spelen ze de laatste bekerwedstrijd, deze is thuis tegen FC Dauwendaele 4.