• WIK JO7
  • Kantine
  • Bru 4 - WIK 3
  • SKNWK 1 - WIK 1

Schitterend weertje vandaag op de Vospit, zon en een klein windje perfect voetbalweer. Op deze zaterdagmiddag komt Wolphaartsdijk 3 op bezoek een ploeg waar Wik 2 uit met 3-0 naar huis werd gestuurd, er was dus nog iets goed te zetten. De thuisploeg treed met vier JO17-1 spelers aan i.v.m. een spelers tekort in eigen gelederen. Quinten Poelman, Sven Bijdevaate, Dickenson Eekman en Arend vd Spek waren bereid gevonden om mee te doen.

Zo ging de wedstrijd van start en hoe…. Binnen een minuut 0-1 achter, diverse aanvalletjes van beide ploegen verder de 0-2, dit gaat echt geheel de verkeerde kant op. Het voetbal van Wik lijkt nergens op. En als na ongeveer een half uur spelen de afgesproken drinkpauze wordt ingelast staat het al 0-3!!!
In de drinkpauze bij het tweede wat wissels en na het fluitsignaal gelijk in de aanval. De ingevallen Quinten Poelman kan de bal bij Maurice de Vlieger neerleggen en deze maakt de 1 -3.
Gelijk na de aftrap komt de bal bij Leroy Vis terecht, die schiet de bal op het doel de keeper werkt het schot weg maar de bal komt voor de voeten van de meegekomen Dickenson Eekman, en hij maakt de aansluitingstreffer. Dit gaat goed zo!! Maar wat Wik ook probeert, de ruststand blijft 2-3.

Na rust: Wik is zeker de betere ploeg, maar scoren zit er niet in diverse spelers krijgen kansen , de schoten van o.a. Leroy, Ferrie Berrevoets, en Maurice worden door de keeper gestopt en een mooi schot van Sven Bijdevaate knalt op de lat en stuitert (volgens sommige van achter de doellijn) terug het veld in vanwaar hij weggewerkt wordt. Regelmatig moeten de spelers achterin aan de bak om het toch ook nog steeds aanvallende Wolphaartsdijk te stoppen. Oscar Meijer, Patrick de Boekert, Nick Dicou, Arens vd Spek en keeper Niels Hendrikse hebben er regelmatig veel werk mee. Toch komt Wolphaartsdijk ook niet aan scoren toe. Ook in de tweede helft even een kleine drinkpauze, Theo Wittenberg neemt voor het laatste kwartier de vlag over van vaste vlagger Jan Vis die met een pijnlijke rug in de dug-out gaat zitten. Dit laatste kwartier zet Wik veel druk, Wolphaartsdijk moet met man en macht verdedigen en komen er zelf nog maar een enkele keer af. Vlak voor tijd neemt Quinten een sleiding maar hij is te laat en raakt een speler van Wolphaartsdijk, hij mag hierna van onze scheids Marcel Passenier het veld verlaten. Als de speler van de tegenstander met wat water weer is opgelapt vindt Marcel het wel welletjes en fluit af. Jammer van de drie verloren punten maar mooi om te zien hoe Wik 2 zich in deze wedstrijd heeft herpakt. Door winst van de Colijnsplaatse Boys en SSV’65 zakt het tweede deze week terug naar een vijfde plaats.

Volgende week zaterdag tegen de koploper ASV Brouwershaven 1 die op 13 punten afstand van Wik ruim bovenaan staan, maar de thuiswedstrijd tegen de Kerkwervse ploeg wel heeft verloren. Misschien kan Wik dit kunstje nogmaals herhalen, we zullen het zien.