Twee weken geleden verloren van Colijnsplaatse Boys 3 op een zonnige zaterdagmiddag maar spelend op een knollenveld. Niet dat dit de oorzaak was, dat was gewoon het feit dat de Colijnsplaatse Boys er net wat meer voor gingen.

Vandaag wederom met schitterend weer voetballen, zelfs met zestien spelers (misschien juist vanwege het mooie weer) maar wederom op een niet best eerste veld op de Vospit. Vandaag tegen ZSC’62 3 die half in de week nog aan het piepen waren dat ze niet voldoende spelers hadden, maar nu toch met een voltallig team het veld op kwamen lopen.De eerste helft was een wisselwerking van redelijk voetbal en enkele kansen aan beide zijden.
Het eerste doelpunt wordt door ZSC gemaakt als de verdediging van Wik eruit gelopen wordt.

Vlak voor rust is het Marco Ganzeman die Wik terug in de wedstrijd zet door een vrije trap keurig in te schieten. ZSC zou al meerdere doelpunten in deze helft gescoord hebben als Wik keeper Niels Hendrikse niet diverse malen een mooie redding ten beste had gegeven. De tweede helft geeft qua voetbal een minder beeld, ZSC zet veel druk, Wik verdedigd en na wat een eeuwigheid lijkt lukt het ZSC om nogmaals het net te vinden en de stand op 1-2 te zetten.
Voor Wik gaan de kansen jammer genoeg over of naast. Vlagger Jan krijgt moppers van Eelco Boot als hij een buitenspel situatie mist omdat hij met zijn notitie boekje bezig is. Dit levert hem tevens een waarschuwing op van de zoals altijd rustig en goed fluitende scheids Marcel Passenier.

Een vrije trap van ZSC knalt op de lat en de kopbal in de rebound kan door keeper Niels gepakt worden. Bij het volgende doelpunt van ZSC is Jan weer bij de les want hij vlagt voor buitenspel en het doelpunt wordt onder protest van de tegenstander niet goedgekeurd. Zo loopt de wedstrijd op zijn eind en gaan uiteindelijk de punten mee naar Scharendijke.

Na de wedstrijd de derde helft waarin alles wat er die middag is gepasseerd onder het genot van een al dan niet alcoholisch drankje wordt doorgesproken. Volgende week speelt het tweede uit tegen FC de Westhoek 3 en dat al om kwart voor 1. Uw schrijver is benieuwd of er dan wederom zoveel spelers aanwezig zijn.