• SKNWK 1 - WIK 1
  • wik-svd 2015
  • WIK JO17
  • WIK D1 kampioen
  • WIK 1

Na twee weken winterweer met vrieskou en zelfs sneeuw op de zaterdag vandaag weer voetballen. Wik’57 2 mag vandaag uit voetballen in Zierikzee tegen MZC’11 5. Wik staat tweede en MZC laatste. Maar de wedstrijd thuis op de Vospit liet zien dat deze ploeg niet te onderschatten is, wel ruim gewonnen maar niet met gemak. Wik voetbalt vandaag met dertien spelers, en dit zijn zelfs ook allemaal spelers uit het tweede want de JO17 speelde te laat uit bij Kloetinge om nog reserve spelers te kunnen leveren.

 

Op het veld bij MZC aangekomen is het al snel oude jongens krentenbrood, veel spelers van beide zijden kennen elkaar al een hele tijd. Maar als de wedstrijd begint is het gelijk zij tegen ons. Wik heeft aanvankelijk de overhand maar de kansen van Theo Wittenberg, Erik de Vlieger, Maurice de Vlieger, Ferrie Berrevoets en Marco Ganzeman, van sommigen zelfs meerdere malen kunnen niet verzilverd worden. En dan komt MZC voor ongeveer de derde keer goed opzetten, het afstandsschot van hun speler Martin Steegmans kan door Wik keeper Niels Hendrikse niet gestopt worden en het staat 1-0.


Maar gelijk na de aftrap schiet Theo de bal naar Erik, hij passt naar zijn broer Maurice en deze scoort de gelijkmaker. MZC probeert het nogmaals maar deze keer kan Niels het schot met een mooie duik keurig stoppen. Bijna aan het eind van deze helft krijgt de ingevallen Leroy Vis nog een kans maar zijn schot wordt door de goed keepende goalie van MZC gestopt. En niet later is het Leroy’s rechterbeen wat in de weg staat bij een schot van Patrick de Boekert zodat ook deze kans gemist wordt.


Na de thee: intussen is het al een poosje aan het motregenen en het toch al niet zo beste veld wordt er niet beter op. Maar de Wikkers laten zich de eerste minuten daar niets aan gelegen liggen. Patrick legt de bal bij Theo, die schiet hem door naar Marco, hij passt op Erik en deze maakt de 1-2. En niet veel later maakt Eric ook de 1-3!!! Maar dan verandert het spelbeeld, MZC gaat alles op alles zetten om terug te komen en Wik krijgt het moeilijker. Gelukkig voor Wik gaan de schoten op hun doel over of naast. Jammer is echter dat dit ook bij Wik het geval is. Diverse schoten van o.a. Ferrie en Theo gaan over. Ook de mooiste kans een schot van Ferrie knalt net op de paal en kan door de Zierikzeese keeper worden gepakt. Dan fluit de scheids van Zierikzee af en is het tijd voor de derde helft.

Op naar volgende week als het altijd lastige SKNWK/Ouwerkerk 4 op de Vospit op bezoek komt.

Webdesign Tonny