De eerste wedstrijd van dit voorjaars seizoen voor Wik 2 is de inhaalwedstrijd uit het najaar seizoen tegen de Cortgene / Bevelanders 4 combinatie. Na een koude week is het deze middag prima weer, een zonnetje en een beetje wind hoe mooi kan het zijn. Het wordt een aardige wedstrijd de teams zijn op veel vlakken aan elkaar gewaagd. Vooral bij de tegenstander voert het plezier de boventoon en sommige spelers moeten het bij hen (op een goede manier) regelmatig ontgelden als ze een tegenstander niet bij kunnen houden. Bij wik gaat het er ietwat serieuzer aan toe, zij hebben vandaag twee JO17 spelers aan boord en de rest oudgedienden. Zelfs Marco Ganzeman is aanwezig, die zoals hij zelf zegt zijn eerste streepje komt halen.

De eerste helft laten beide teams niet veel toe, diverse kansen worden naast, op de lat of over geschoten en beide keepers laten zeker niet verstek gaan. Theo Wittenberg, Eelco Boot, Erik de Vlieger en Nick de Boer zijn de onfortuinlijke spelers die het net nog niet kunnen vinden. Maar uiteindelijk is het Nick de Boer ( die op het laatste moment nog bij het eerste, wat vandaag ook thuis speelt is weggeplukt om het tweede te versterken) die met een pass van Theo alleen door kan gaan en de 1-0 scoort. Zo gaat het richting rust.

Na rust, de beide ploegen voetballen voor de winst. Een schot van Cortgene wordt gestopt en Nick de Boer kan zijn tweede maken. Een vrije trap voor Wik net op de rand van de zestien meter wordt overgeschoten, een kans van Yani Bakker beland in de handen van de keep. Dan kan Cortgene doorgaan maar de keeper van Wik weet de bal keurig weg te werken. Verder deze helft kan Nick de Boer een mooie voorzet vanaf de zijkant geven, en de goed inlopende Leroy Vis maakt de 3-0.

Een opzetje van Theo en Yani wordt wederom weggewerkt door de keeper van de tegenstander en Marco Ganzeman schiet de bal daarna over. Cortgene overommpeld Wik enigszins met de zoveelste snelle actie naar voren, en nu kunnen ze de kans wel verzilveren, stand 3-1. En warempel niet veel later willen ze hetzelfde kunstje herhalen, maar nu staat de keper van Wik in de weg, hij laat zien dat er niet voor niets een goalie in het doel staat.
De wedstrijd is gespeeld als weer Nick de Boer op aangeven van Theo het net kan vinden en de eindstand op 4-1 zet.
Volgende week krijgt Wik’57 2 bezoek van Brouwershaven 1 op de Vospit.