• SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK JO7

Zaterdagmiddag: Regen, wind, herfstig, maar toch met 14 spelers voetballen tegen de nummer twee uit de poule SSV’65 5. Eerst een teamfoto maken van de aanwezige spelers. (Jeannette de Vlieger bedankt.)

Teamfoto WIK 2

Dan onder leiding van scheidsrechter Ron Janson beginnen. Eerst Wik, Yani Bakker kan het niet afmaken, dan SSV ook zij zijn nog niet scherp. Een overtreding op Ferrie Berrevoets die met een pijnlijk been verdergaat. SSV die twee keer achter elkaar een hoekschop mogen nemen. Een pass van Yani op de inlopende Oscar Meijer, zijn schot gaat ruim naast. Ferrie haalt zijn gram over de overtreding maar moet dat bekopen met tien minuten straf buiten de lijnen.

Hij komt niet meer terug in de wedstrijd. Leroy Vis wel, hij kopt de bal na een prachtige voorzet op maat van Maurice van Leeuwen in het net, WIK leidt met 1-0. Maar het is vaak lijden als SSV voor de zoveelste keer kan doorkomen, keeper Niels Hendrikse redt twee keer en de verdediging doet de rest. Eelco Boot en Nick Dicou wisselen nog maar eens van kant om de SSV kansen te stoppen. Yani knalt de bal nogmaals over en Oscar nog maar eens naast. Eindelijk rust even warmen met een beker thee.

De tweede helft lijkt het wel of SSV nog meer druk zet, toch krijgt Wik wel kansen, maar Leroy’s schot is te zacht, dat van Maurice gaat naast, en Leroy kan een pass van Theo Wittenberg niet belopen. Gelukkig is het SSV niet beter, Zij schieten vanuit een hoekschop op de paal. Het middenveld en de verdediging van Wik hebben echter alles nodig om zich de Goese ploeg van het lijf te houden. Theo’s schot wordt opgevangen door Leroy, hij krijgt de bal bij Maurice deze prikt hem wederom naast de goal. Een voorzet door Theo op Dennis den Boer wordt door de laatste op de lat gekopt.

Patrick de Broekert, Han vd Sande en beide Nicks(Dicou en den Boer) geven achterin weer niets toe, het schot van Goes verdwijnt in het zijnet, het volgende schot gepakt door Niels, en als ze voor de zoveelste keer doorkomen, kan Han de bal van de lijn weghalen. Een schot van Yani op een pass van Nick de Boer wordt tot hoekschop verwerkt. De ingekomen Mike Bakker neemt hem keurig op maat, Theo is degene die hem over kopt. Voor SSV zijn de laatste twee acties , Niels tikt het eerste schot naast het doel over de achterlijn en houd zo de begeerde 0, en de daaropvolgende hoekschop wordt door Wik weer netjes weggewerkt.

Dan fluit scheid Ron gelukkig af, voor de tweede achtereenvolgende week drie punten verdient. En zoals routinier Theo Wittenberg aangeeft, de ploeg heeft het echt met z’n allen gedaan. Volgende week uit om half 2 tegen koploper Brouwershaven 1.