• WIK JO17
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK 1

De eerste uitwedstrijd dit seizoen voor het tweede, even naar bijna buurman Scharendijke om een balletje te trappen tegen hun derde team. Na even wachten omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is toch beginnen. Het wordt een rommelige wedstrijd met aan ZSC kant veel wisselingen met spelers. En na de eerste actie van Wik waar het schot van Yani Bakker na de pass van Maurice van Leeuwen door de ZSC keeper gepakt wordt is het hetzelfde ZSC wat na een vergissing in de verdediging van Wik de score opent door de 1-0 te scoren. Echter is het wederom ZSC in de vorm van hun rechtsback die Wik een cadeautje geeft door de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek van het eigen doel te schieten, stand 1-1.


Een opzet tussen Yani-Theo Wittenberg en Jack vd Velde wordt het niet evenals een schot van Dennis de Boer wat door de Scharendijkse keeper wordt gestopt. Dan een hoekschop voor Wik genomen door Theo verlengt door Maurice en ingeschoten door Dennis, 1-2.
Bij Scharendijke wordt de keeper ( die eigenlijk de keeper ook niet is) gewisseld door een hamstring blessure en vlak na de uittrap die hierop volgt scoren zij de 2-2.


Wat later proberen zij het nogmaals maar keeper Niels Hendrikse staat goed op zijn plaats en verwerkt het schot tot hoekschop waar verder niets uitkomt. De beurt is voor Wik, Theo passt naar Jeffrey van Kooten en deze legt de bal keurig in het net stand 2-3. Maar het blijft niet zo, na een ingooi kan ZSC wederom de stand gelijk trekken 3-3. Een hoekschop van Jeffrey wordt net over gekopt door Theo. In de laatste actie van deze helft krijgt Jack de bal aangereikt en hij kopt deze in het doel ruststand 3-4.

 

De tweede helft begint, ZSC probeert het als eerste, en de tweede actie is van Wik. Maurice schiet de bal naar Jack maar zijn schot wordt echter gepakt door de lange ingevallen keeper. En bij een schot van Jeffrey is Maurice net iets te laat om hem goed te kunnen raken. Dan de zoveelste hoekschop, genomen door Theo, Jack kan er niet goed bij en laat hem gaan waarop de ingelopen Yani de score uit kan breiden naar 3-5. Jeffrey schiet de bal op de paal, Colin schiet hem op aangeven van Jack over en kopt wat later een genomen hoekschop op de lat. En het daaropvolgende schot van Jack wordt weer door de keeper van ZSC gestopt. De ingevallen Mike Bakker verlengt naar Colin die weer pech heeft als de bal via de paal terug het veld in stuit.

 

ZSC krijgt een vrije trap mee, deze wordt in eerste instantie door de Wik verdediging tegen gehouden maar in de rebound wordt deze onhoudbaar voor Niels ingeschoten dus is het 4-5. Vasthouden nu!! Mike probeert het van afstand maar weer staat de Scharendijkse goalie op zijn plaats. En u weet het als wij ze niet maken doet de tegenstander dat vaak wel. ZSC schiet, Niels stopt de bal af maar weer is het in die rebound dat ze toch scoren en voor de vijfde keer langszij komen, 5-5. En ZSC krijgt nog een kans, deze gaat gelukkig voorlangs het doel over de achterlijn.

 

Dan is het wederom Jack die op een voorzet van Yani de 5-6 kan maken. Pechvogel Colin schiet recht op de keeper en een schot van Leroy Vis op het doel is te zacht. Dan fluit de goed leidende scheids ( die later de keeper van ZSC’62 3 blijkt te zijn) af. Drie punten mee naar Kerkwerve en na deze tweede wedstrijd de vierde plaats in de poule voor WIK’57- 2.
Volgende week weer thuis voetballen tegen de nummer twee uit de poule SSV’65 – 5

Webdesign Tonny