Afgelopen zaterdag voetbalde WIK 2 de eerste wedstrijd van het seizoen voor de beker tegen Wemeldinge 2. Met enkele invallers o.a. uit de JO17 wordt er onder leiding van Marcel Passenier gestart. De eerste helft geeft een beeld dat het alle kanten op kon gaan. Na een mooie aanval waarbij Leroy Vis uiteindelijk de bal bij Jack vd Velde neerlegt wordt diens schot gepakt door de Wemeldingse keeper.

De tegenaanval van hen gaat net naast het doel van Wik. Die op hun beurt een vrije trap in de buurt van de zestien meter over zien gaan. Ook een schot van Yani Bakker op het doel gaat ruim over. En een opzetje van Patrick de Boekert met wederom Jack vd velde bereikt net als het schot op doel van Theo Wittenberg ook niet het gewenste resultaat. Dan loopt een aanvaller van Wemeldinge Leroy eruit, kan doorgaan en de 0-1 scoren. Ferrie Berrevoets schiet naast en gelijk daarop kan de tegenstander weer het net vinden en staat het 0-2. Zij zetten dan volop druk op Kerkwerve maar door goed optreden van o.a. keeper Niels Hendrikse blijft de stand hetzelfde tot aan de rust.

In de tweede helft wordt het al snel vanuit een hoekschop 0-3, waarna Niels twee keer kan voorkomen dat Wemeldinge verder uitloopt. Maar nadat de bal eerst een keer naast gaat en later op de paal beland wordt er toch weer gescoord, 0-4, en niet veel later zelfs de 0-5.
Yani Bakkerschiet wederom over en een actie via Nick de Boer met het uiteindelijke schot van Jack vd Velde wordt wederom gestopt door de goalie van Wemeldinge.

Colin van Wanrooij kan gelukkig tot twee keer toe de bal van de lijn halen zodat meerdere tegendoelpunten worden voorkomen en dan is het gedaan. Scheids Marcel fluit af en de laatste wedstrijd van deze dag op de Vospit wordt met verlies afgesloten.
Volgende week speelt het tweede uit tegen Hoedekenskerke 2 .