• SKNWK 1 - WIK 1
  • Kantine
  • WIK D1 kampioen
  • WIK 1

Woensdagmiddag 17 april was het dan zo ver. De voetbalmiddag georganiseerd door Ruben, Rowan en Matthijs. Er waren de nodige voorbereidingen getroffen door de jongens zelf, Johan en Gérard en het beloofde een mooie middag te worden. Rond 13.45 uur waren de eerste kinderen aanwezig en rond 14 uur kon de voetbalmiddag dan echt beginnen. Uiteindelijk waren er, inclusief Ruben, Rowan en Matthijs, 20 kinderen aanwezig. Een aantal van deze kinderen zijn al actief lid bij WIK, maar er waren ook nieuwe kinderen aanwezig.

1


Er werd begonnen met een partijtje. Spelleider Johan verdeelde de kinderen over 3 teams en er werden verschillende wedstrijden gespeeld. Iedereen werd fanatiek aangemoedigd door de spelers aan de kant en ook iedereen kreeg de kans om een keer te scoren. Nadat alle wedstrijdjes waren gespeeld kregen de kinderen in de kantine een bekertje ranja en een zakje snoep of chips. Na deze versnapering kon er weer verder worden gegaan met het volgende onderdeel.

2
Het volgende onderdeel was penalty schieten. Elke voetballer kreeg 5 keer de kans om te scoren bij keepers Ruben en Matthijs. Scheidsrechter Rowan zorgde ervoor dat de bal op de goede plaats lag en dat alles eerlijk verliep. Johan noteerde nauwkeurig wie er wel en wie er niet scoorde. De voetballertjes werden zeer fanatiek van het penalty schieten en regelmatig hoorde je dan ook: ‘ik sta bovenaan, ik heb alles nog gescoord’. Het penalty schieten was dan ook een groot succes deze middag.

3
De eerste twee onderdelen hadden echter al best wel een tijd geduurd en het was dan ook al tegen half 4 voordat er met onderdeel 3 begonnen kon worden. Het derde onderdeel was latje trap. Er waren twee groepen, een groep met wat grotere voetballers en een groep met de jongere voetballertjes. Deze laatste groep probeerde de lat te raken op een kleiner doel. Ook bij deze oefening hielden scheidsrechters Rowan en Johan bij wie er wel of niet de lat raakten. Na deze oefening was het al 16 uur, maar de middag was nog niet helemaal klaar. Er was namelijk een verrassingsonderdeel. Dit was het schieten op doel met keepers die grote handschoenen aan hadden. Dit zorgde voor veel hilariteit en deze laatste oefening was ook weer een succes!

4 

Na het laatste onderdeel begaven alle kinderen zich weer richting de kantine. Daar stond nog een bekertje ranja voor hen klaar. Ruben, Rowan en Matthijs hadden gezorgd voor prijzen voor de winnaars van de verschillende onderdelen. Ze hadden een aantal zakken met spekken gekocht en deze werden goed ontvangen door de winnaars. Na het uitreiken van de prijzen was de voetbalmiddag afgelopen. We hopen dat er door deze middag weer nieuwe leden bijkomen bij WIK. Zoals Johan zei: ‘Al komt er door deze middag maar 1 lid bij, dan is het in ieder geval niet voor niets geweest’. Als vereniging kunnen we in ieder geval trots zijn op onze drie jeugdleden Ruben, Rowan en Matthijs. Zij hebben het initiatief genomen voor deze middag en hebben er alles aan gedaan om nieuwe leden te werven voor onze mooie club. Jongens, bedankt voor jullie inzet!

 

Webdesign Tonny