Vandaag wacht Kloetinge JO17-5 op ons, maar niet nadat ze op vrijdagmorgen de aanvangstijd van de wedstrijd anderhalf uur vervroegen. Dus weer whappen en mailen maar zoals eigenlijk altijd is de slogan van Wik niet voor niets “willen is kunnen”. Omdat keeper Leroy en Vlagger Jan voor de wedstrijd een afspraak hadden gepland ging Niels Hendrikse mee om te vlaggen en wordt Marc Dicou in het doel gestationeerd. Als uw verslaggever ongeveer een kwartier voor rust aankomt staat het al 1-4 voor Wik met drie doelpunten van Colin, en zoals vlagger Niels aangeeft “een Barcelona waardig” doelpunt van Bart.

Voor rust kan Kevin nog de 1-5 maken en zien we Colin doorstomen naar het Kloetingse doel maar zijn schot beland bij de keeper.  Ook krijgt een speler van de thuisclub na een lelijke overtreding rood en mag vertrekken. Maar coach Ad geeft aan dat Kloetinge er wel een andere speler voor in mag zetten. De scheids is best streng want hij geeft aan “is goed maar dan pas na 10 minuten”.

De tweede helft, binnen een minuut knalt Leroy de bal op de lat en schiet Kloetinge naast. Ook Tessa kan het net niet vinden. Maar dan een hoekschop van Bart die door Nick de Boer mooi ingeschoten wordt. Bij de volgende hoekschop die genomen wordt kopt Leroy naast, Bart schiet tegen de paal en Kloetinge schiet ver over. Wik wordt wat nonchalanter in zijn spel en Kloetinge kan regelmatiger voor het kerkwervse doel komen Maar gelukkig gaan veel ballen naast en staat Marc prima te keepen.

Leroy heeft wederom twee keer pech als de bal naast gaat, maar ook Kevin kan als hij alleen op het doel afgaat niet scoren, zijn schot wordt door de keeper weggetikt en eindigt als hoekschop. Jari krijgt een schoen van de tegenstander tegen zijn hoofd, maar kan gelukkig doorspelen. Marc houd wat later een schot tegen van Kloetinge maar bij de volgende aanval kunnen ze wel scoren en staat het 2-6. Bijna aan het einde van de wedstrijd is er gerommel voor de goal van  Kloetinge en dit eindigt in een eigen doelpunt van de tegenstander. Maar ook heeft de vlagger buitenspel aangegeven. De scheids legt de bal toch op de middenstip. En bijna gelijk na de aftrap fluit hij het eindsignaal, drie punten voor Wik. Na deze wedstrijd gaat Niels met Bart en Colin door naar Waarde , de spelers van de JO17 gaat daar voor het eerste op de reservebank zitten.
Niels nog  bedankt voor het vlaggen!!

Bij het naar huis rijden staat als eindstand 2-6 op voetbal.nl dus het laatste doelpunt is toch niet goedgekeurd, maar ach zes of zeven doet er niet toe de winst is er.
Volgende week is de JO17-1 vrij, Wemeldinge heeft afgelopen donderdag aan leider Jan doorgegeven dat ze op 6 mei niet voldoende spelers hebben. (er volgt nog officieel bericht naar wedstrijdsecretaris Niels vanuit Wemeldinge).
Op dinsdag avond 9 mei staat de inhaalwedstrijd thuis tegen Sluiskil gepland. Een ieder is benieuwd of zij doordeweeks de reis uit Zeeuws-Vlaanderen aan gaan vangen!!