Goed1 Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Smerdiek op het programma. In het begin kreeg Smerdiek een kans die net naast werd gekopt en wij kregen een kleine kans via Harmen die uit een hoekschop net naast schoot. We kwamen beter in de wedstrijd, onze verdedigers hielden de spitsen goed in bedwang en iedereen stond z’n mannetje. Na een klein half uur ging Remco mee naar voren en schoot ons van grote afstand op voorsprong, 0-1. Even later werd het bijna 0-2, maar de keeper tikte de bal na een vrije trap van Remco net over. Met een 0-1 voorsprong gingen we rusten.

Goed 2

Na de rust gingen we op dezelfde voet verder en na een goede aanval kreeg Frank een goede kopkans, maar deze verzilverde hij niet. Na een klein slippertje achterin bij ons kreeg Smerdiek een kans, maar die werd op het nippertje door toedoen van Pim en Remco teniet gedaan. Na ruim 20 minuten in de tweede helft gaf Camiel een goede steekpass op Frank en die maakte koelbloedig de 0-2.

Daarna ging Smerdiek alles of niets spelen door het achterin 1 op 1 te zetten en de laatste man in de spits te posteren. Dit resulteerde niet meteen in gevaar, maar een kwartier voor tijd schoot hun middenvelder de bal tussen de palen na een afgeslagen corner, 1-2.

Smerdiek zette nog meer aan en WIK liep alleen maar achteruit en verdedigde niet meer fel genoeg als in de rest van de wedstrijd en dit resulteerde binnen 5 minuten in de 2-2 en de 3-2. Deze mokerslag kwamen we niet meer te boven en we dropen met een 3-2 nederlaag af. Ook kreeg Mark in de laatste minuut nog een rode kaart doordat hij een doorgebroken speler neer haalde. Deze nederlaag had zeker niet nodig geweest gezien de eerste 75 minuten van de wedstrijd.

Volgende week wacht de derby tegen ZSC’62 uit, die wellicht wat recht willen zetten na hun nederlaag tegen ons op de Vospit.

Opstelling WIK: Robin, Pim, Remco, Mark, Arjen, Frank, Harmen, Jeffrey, Remon(Bart), Camiel en Dickenson(Dennis).