Zaterdag 10 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. Vooraf was besproken dat we 3 punten moesten pakken, om de winst van vorige week meer betekenis te geven. Afwezigen waren vandaag Elmar(knie), Harmen(teen), Jeffrey van Kooten(werk) en Arjen(vakantie).

14344860 1738971383034607 340162157363247165 n

In het begin van de wedstrijd was WIK de betere ploeg, maar we konden dit niet direct omzetten in kansen. Een paar kansjes waren er wel, maar daar bleef het bij. WIK liet Wolfaartsdijk te veel in de wedstrijd komen en dit zorgde er voor dat ze een aantal kansen konden creëren. Tot dusver liep dit niet uit op doelpunten, tot er voor rust balverlies was op het middenveld en de verdediging verkeerd stond. Door een steekpass vanuit het middenveld kon de buitenspeler van Wolfaartsdijk op Robin aflopen en de bal binnen schuiven, 0-1.

In de rust waren we het eens dat er nog niks aan de hand was en een tandje bij moesten zetten. Dit kwam na de rust goed tot uiting, door veel druk te zetten op Wolfaartsdijk.
10 minuten na rust leidde dit tot een corner voor WIK, die niet goed weggewerkt werd door Wolfaartsdijk. De bal kwam voor de voeten van Camiel, die de bal terug schoot richting doel en er binnenkant paal in viel, 1-1.

We dachten op het goede spoor te zijn, maar door een dekkingsfout in de verdediging kwam Wolfaartsdijk een paar minuten later heel makkelijk voor de goal en maakte er 1-2 van. Zo was WIK weer terug bij af.

Doordat we ons door de tegengoal niet van de wijs lieten brengen, bleven we voetballen en druk zetten op Wolfaartsdijk. Dit leidde in de 70ste minuut tot een nieuwe corner, die binnen gekopt werd door Camiel, 2-2.

Wolfaartsdijk kon er af en toe nog uit komen, maar kwam niet tot grote kansen voor de goal van Robin. Het was WIK die op zoek was naar de winnende goal. Het was Remon, die rond de 80ste minuut de bal aan de voet had en vanaf zo'n 20 meter uithaalde richting de goal van Wolfaartsdijk. De keeper had hier geen antwoord op en de bal vloog mooi binnen, 3-2!

Nu was het zaak om de laatste paar minuten de wedstrijd uit te spelen. Maar Dennis v G dacht hier anders over. Hij gaf een dieptebal op Dickenson, die hier wel raad mee wist. Op snelheid kwam hij 1 op 1 tegenover de keeper en schoot de 4-2 binnen.

We hebben Wolfaartsdijk in de 2e helft op conditie en mentaliteit verslagen. Met 6 punten uit 2 wedstrijden zijn we goed bezig en deze lijn willen we graag doortrekken naar de volgende wedstrijd, as. zaterdag, Smerdiek 1, wederom thuis op de Vospit.