Ooooh wat was het koud!!! Nul graden en behoorlijk mistig, maar toch gewoon ballen vanmorgen en wel uit tegen Kapelle JO17-3. Voor de wedstrijd moet de hele vriendelijk scheidsrechter in opdracht van de leider van Kapelle pasjes controle doen. Nou dat was dik in orde.
Dan maar beginnen, Wik gelijk de eerste kans maar deze gaat naast. Dan Kapelle maar keeper “Lerra “die vandaag in plaats van Mark Dicou, die vanwege het overlijden van zijn opa niet meekon, het doel leeg moet houden, houd zijn doel schoon.

Dan Bart vd Velde maar hij schiet naast. De volgende opzet gaat van Bart naar Nick de Boer, die schiet de bal door naar Colin van Wanrooij en de 0-1 staat er al weer. Colin legt wat later de bal voor het doel maar de ingelopen Timon Hart kan er net niet bij. Ruben Dalebout speelt de bal door naar Colin, maar zijn schot wordt door de Kapelse keeper gestopt.  Jari de Vlieger kan de bal uitverdedigen naar Colin, deze legt hem door naar Bart en deze maakt de 0-2. Hierna is het Tessa vd Velde die alleen door kan, haar schot gaat echter voorlangs. Een vrije trap van Nick beland via Bart op de lat. Maar zijn volgende schot is wel raak en het is al weer 0-3. Nick bereikt met een pass de ingelopen Tessa maar weer mag het niet zo zijn, wederom gaat het schot voorlangs. Dan een opzetje van Colin naar Timon en deze laatste maakt de 0-4.

Dan weer Kapelle die zich zomaar niet gewonnen geven, maar de keeper van Wik kan het schot stoppen. En weer komen ze door, maar het geluk is niet met hen, het schot gaat over. Een aanval van Wik de keeper van Kapelle komt heel ver uit en als Bart de bal ontvangt speelt hij de keeper uit en maakt zijn derde in deze helft en zet de stand op 0-5. Kapelle ageert op buitenspel maar de goed leidende scheids geeft aan dat dit niet zo was en dat de grensrechter ook totaal niet  goed in lijn met de laatste spelers stond. Voor rust mag Tessa nogmaals maar weer staat die verdraaide keeper in de weg!!!

In het begin van de tweede helft probeert Kapelle het nog maar eens maar die lange keeper met dat blauwe haar staat weer in de weg!! Wik doet het beter: Quinten Poelman gooit in Colin verlengt en Arne Ganzeman maakt het af, 0-6. Colin kan twee keer achter elkaar zijn kans niet benutten, Kapelle komt er doorheen maar Ruben verdedigt de bal prima weg, en de tweede keer is “Lerra” net wat sneller bij de bal en kan hem wegschieten. Dit zijn ook de weinige keren dat hij in actie moet komen want Wik heeft deze wedstrijd wel heel erg de overhand. Bart komt weer allen voor de keeper maar ook deze is niet voor een kleintje vervaart ondanks de 0-6 achterstand en werkt het schot prima weg. Colin verlengt naar Arne en deze makt de 0-7, Arne krijgt later de bal bij Nick die de 0-8 aantikt.

Bart gaat weer maar de kapelse goalie gooit zich weer voor zijn schot in de rebound kan Colin echter de 0-9 inschieten. Het wordt eentonig maar Colin legt weer de bal bij de vrijgelopen Arne neer en die maakt de 0-10, en niet veel later kan Bart toch de keeper passeren en de 0-11 maken. Bart schiet naar de opgekomen Quinten die de bal goed bij Colin krijgt en weer een doelpunt,0-12.  Lyanne voetbalt ook haar party mee, ze legt aan naar Bart die zie Sven Bijdevaate doorkomen  maar de keeper van de tegenstander blijft alert en kan het schot stoppen. Dan in de laatste minuten Tessa geeft een prachtige voorzet op broer Bart die de bal keurig in het doel deponeert en de eindstand op 0-13 zet.  In de poule staat de JO17 nog steeds op de eerste plaats, aankomende zaterdag 9 december spelen zij de laatste wedstrijd thuis tegen de nummer drie uit de poule St Koewacht/Steen JO17-2.

Bij winst is het dan afwachten want de tweede plaats in de poule wordt opgevuld door St Kwadendamme JO17-1 die nog twee wedstrijden moeten spelen en dus in punten aantal nog gelijk kunnen komen.
Dan zal het doelsaldo uitkomst moeten bieden. Betekent wel voor Kwadendamme dat ze tot nu toe 16 doelpunten in moeten halen.