Op deze koude en winderige middag de enige wedstrijd van deze dag op de Vospit, Wik’57 JO17-1 tegen Walcheren JO17-3. Leider Gerard is de scheids, uw verslaggever houdt de grensrechters vlag in de hand en Coach Ad den Boer leidt de JO17-1 vanaf de kant. Zo gaat de wedstrijd om 12:00 uur van start, ongeveer drie kwartier vroeger dan gepland, dan kunnen er na deze wedstrijd nog drie spelers mee met Wik’57 2 om dit team compleet te maken.

Walcheren is vanaf het begin al niet opgewassen tegen de thuisploeg. De eerste aanval van Wik wordt nog niet goed afgerond Colin van Wanrooij moet zijn vizier nog even scherpstellen. Walcheren probeert het ook, maar de verdediging van Wik geeft geen kansen weg. Dan kan Nick de Boer de bal goed bij Bart vd Velde krijgen en deze speelt eenvoudig de keeper van de tegenstander uit en scoort de 1-0. Colin poeiert de bal nogmaals over de goal heen maar maakt dat enkele minuten later goed door op een voorzet van Nick de bal keurig in te koppen en de stand op 2-0 te zetten. Ook Nick laat zijn beste beentje zien door de 3-0 te maken. Na nog wat minuten kan Colin op aangeven van Arend vd Spek de bal opnemen en de Walcherse keeper eveneens uitspelen, stand 4-0. Dan een cadeautje voor Wik na een overtreding in de zestien.. een penalty!!! Arend gaat achter de bal staan, de keeper van Walcheren zet zich schrap… en stopt de penalty!!!

Maar na hun euforie hierover is hun leed nog niet geleden in deze helft, een afstandsschot van Nick en de 5-0 staat. Dan komt Walcheren gevaarlijk door maar met wat kunst en vliegwerk wordt de bal weggewerkt. Nu als team blijven voetballen jongens!! Bart schiet ook de bal ver over het doel, en Walcheren zet weer een aanval op, de speler schiet vanaf de zijkant de bal recht op de keeper van Wik Mark Dicou , die denkt de bal te vangen maar deze heeft even een eigen wil en schiet tussen zijn benen door het doel in, doelpunt voor Walcheren. Zo wordt het rust.

Weer beginnen.. twee keer Wik en ook Walcheren probeert het nogmaals. Maar Wik krijgt een tweede penalty toegewezen na wederom een overtreding in de zestien meter. Dit keer gaat Colin achter de bal staan en schiet de bal makkelijk langs de Walcherse keeper, 6-1. Niet veel later maakt hij de 7-1 wat zijn vierde is deze wedstrijd door wederom de keeper te omzeilen. Walcheren zet weer een aanval op, ze blijven voetballen. hun speler schiet maar Mark staat zijn mannetje en tikt de bal naar een hoekschop. Dan volgen er diverse hele mooie aanvallen van Wik:
Quinten Poelman legt de bal bij Bart neer, deze past hem door naar de ingelopen Lyanne van Tol die de bal heel mooi in het net legt en de 8-1 op haar naam zet.

Dan zijn het Colin en Arend die de aanval opzetten, Arend schiet de bal door naar Arne Ganzeman die de 9-1 scoort. Hij maakt later ook de 10-1, vanuit een aanval die wederom opgezet word door Quinten en Colin. Bart probeert het ook nog een keer maar zijn schot wordt door de keeper gestopt.
Dan Tessa vd Velde, ze schiet naar Arne, die ziet Arend op de juiste positie staan en legt de bal door, Arend aarzelt geen moment en zet de 11-1 op het bord.
Walcheren is echter nog steeds niet uit gestreden, met een snelle actie verrassen ze de Wik verdediging en maken de 11-2.
Met nog een poosje te spelen schiet Nick de bal naar Arne, die tikt de bal door naar Sven Bijdevaate en hij zet de eindstand van 12-1 op zijn naam.
Wik’57 JO17-1 Goed gespeeld!!! Met het gehele team ervoor gezorgd dat de drie punten weer op Kerkwerve zijn gebleven!!!
Volgende week voetballen jullie weer thuis, dan tegen de Bruse Boys JO17-2.