Vanmorgen mee met de grote baas Gerard van Wanrooy om te vlaggen bij de JO17-1 in de uitwedstrijd tegen koploper Wemeldinge JO17-1. Het was weer vroeg, 10 voor 9 wegrijden want om 10:00 uur zou de wedstrijd moeten starten!!!

Daar aangekomen omkleden en warmlopen, de wedstrijd wordt op tijd begonnen, maar coach Gerard moet eerst zelf even vlaggen want vlagger Jan Vis zit nog gezellig bij de chauffeuses aan de koffie in de kantine. Onze vaste supporter Christiaan vd Hoek die zelf nog niet mee kan voetballen i.v.m de operatie aan zijn pols maar wel trouw iedere wedstrijd meegaat of aanwezig is gaat hem snel halen zodat hij Gerard af kan lossen.

De eerste helft kunnen we kort over wezen, Wik komt tekort, ze zijn nog niet wakker genoeg. Resultaat een ruststand van 2-0 achter. De paar kansen die Wik heeft worden geen doelpunten, de schoten zijn niet scherp genoeg en de Wemeldingse keeper staat in de weg. In de rust wordt het team door de coach op hun mindere punten gewezen, en wijzigt de opstelling iets.

In de tweede helft blijkt al snel dat dat effect heeft gehad. Het voetbal loopt nu vele malen beter. Na twee gemiste kansen is het Colin van Wanrooij die alleen vanaf het middenveld door kan gaan en de 2-1 scoort. En als Ruben Dalebout twee keer achter elkaar samen met Ahrend vd Spek Wemeldinge de weg naar het doel heeft belet is het wederom Colin die vanuit een keurig genomen hoekschop door Bart vd Velde de gelijkmaker erin tikt, stand 2-2. Dan Wik weer, Bart krijgt de bal, ziet Tessa vd Velde vrij lopen en legt hem bij haar neer, Tessa aarzelt niet en schiet de bal in het net. Stand 2-3 en voor Tessa het eerste doelpunt sinds zij bij de JO17 meevoetbalt!! Maar het is nog niet gedaan, Nick de Boer pikt de bal op passt naar Colin en deze maakt zijn hattrick van vandaag 2-4. Snel hierna een overtreding in de zestien bij Wemeldinge, de scheids geeft een penalty, Ahrend neemt plaats achter de bal en schiet die beheerst in het doel het is 2-5.

Maar het leed voor Wemeldinge is nog niet geleden. Na diverse mooie acties van o.a. Sven Bijdevaate, Timon Hart, en Arne Ganzeman is het Timon die de bal bij Bart krijgt die de 2-6 erin schiet. Vlak voor het eind van de wedstrijd wordt Arne zodanig onderuit gehaald dat hij het veld moet verlaten. De Wemeldingse speler die ervoor verantwoordelijk is kan met een rode kaart op zak eveneens het veld verlaten. De wedstrijd is dan gespeeld en drie punten gaan mee naar Kerkwerve. Buiten de al reeds genoemde spelers hebben natuurlijk de andere spelers te weten Leroy Vis die vandaag door afwezigheid van Mark Dicou in het doel stond, Jari de Vlieger, Sanne vd Hoek en Lyanne van Tol hun aandeel geleverd in de overwinning van deze wedstrijd.
Volgende week voetbalt de JO17 om 11 uur thuis tegen Luctor/Heinkenszand JO17-2.