Een lichtwedstrijdje op Bruinisse, inhalen voor de beker tegen de Bruse Boys JO17-2. Op een winderig sportpark volharding even een wedstrijdje ballen, aan een gelijkspel heeft Wik genoeg om concurrent SKNWK uit te schakelen. De eerste kans bijna gelijk na aftrap is voor Wik maar Sven die alleen voor keeper komt ziet de goalie de bal nog gauw wegwerken, en dan speelt Bru de Kerkwervse verdediging goed uit en scoren de 1-0.

Dan Wik weer, het schot van Timon wordt door de keeper van de tegenstander nog net aangeraakt maar rolt wel gewoon verder richting de doellijn… maar dan kan een Bruse verdediger de bal nog net van de lijn halen, dat is pech!! Bruinisse krijgt een vrije trap mee net buiten de zestien, gelukkig gaat het schot naast al scheelt het niet veel. Colin komt ook alleen voor de keeper maar wederom laat deze zich van zijn beste kant zien door het schot te stoppen.

Uiteindelijk lukt Sven het om de gelijkmaker in het net te schieten. En weer is het Colin die het niet wint van de keeper van Bru, het schot wordt een hoekschop, hieruit kan Quinten scoren en zijn team op een 1-2 voorsprong zetten. Lang duurt die vreugde echter niet want gelijk na de aftrap staat het 2-2, dus maar weer overnieuw beginnen. Een kopbal van Quinten wordt gemist door de ver uitkomende keeper, maar weer kan hij net van de lijn gehaald worden, het zit de wikkers niet mee.!!

En Bruinisse gaat door, ze scoren de 3-2 en schieten (gelukkig) nog een keer op de paal. De laatste vrije trap voor rust van Wik gaat over en dan is theetijd, en die thee smaakte sommigen best.

De tweede helft heeft Wik meewind, maar coach Gerard waarschuwde in rust hierover, dit kan mee werken maar ook tegen werken. Nou bij de eerste actie werkt die wind goed mee: De aftrap wordt opgepikt door Colin, hij haalt zijn gram tegenover de keeper van de tegenstander, met een prachtige trap werkt hij vanaf de middellijn over de wederom ver voor zijn doel staande keeper de bal in het doel en weer is de stand gelijk!!! Dan hilariteit als de scheids zijn (scheidsrechter) fluitje heeft laten vallen, gelukkig wordt het item snel weer gevonden zodat de wedstrijd weer verder gaat. Colin schiet vervolgens naast, Bru op de lat en op de paal, dan een missertje van Marc, een zacht balletje vanaf de zijkant glipt door zijn benen en weer staan de Bruse Boys voor!!

Gelukkig voor Wik kan Arne op een voorzet van Quinten doorgaan en de stand weer gelijk zetten, 4-4. Hierna nog een mooie actie van Tessa die diverse spelers uitspeelt, Arne kan echter net niet bij haar voorzet. Dezelfde Arne kan nogmaals doorzetten richting doel maar zijn schot gaat net naast.
Dan vind de scheidsrechter het genoeg en fluit af, beide teams één punt voor beide teams.
Wi’JO17-1 gaat door naar de volgende bekerronde die op 21 oktober gespeelt gaat worden.