Voetballen vandaag na drie weken geen wedstrijd te hebben gespeeld. Een hoop gedoe deze week  in verband met uitwisselen van spelers naar andere teams, afzeggingen en ziekte. Maar dan uiteindelijk toch naar Rilland met 12 spelers voetballen tegen de B1 die ongeslagen op de koppositie in de poule staat. Het weer was perfect dat zat in ieder geval weer mee. We startten de wedstrijd een paar minuten later want de E’s waren nog aan het voetballen. De eerste helft, beide teams kansen en vooral met hoekschoppen is Rillandia heel gevaarlijk, maar Kevin staat goed in zijn doel en kan samen met de Wikse verdediging zijn doel schoonhouden. Een mooie voorzet van Casper kan door Leroy jammer genoeg niet verzilverd worden.

DSC05676

Dan een handsbal in de zestien van Rilland, penalty!! Colin zet zich achter de bal en schiet hem keurig en beheerst in, Wik staat voor met 0 – 1. De spelers van Rillandia vinden dit niet leuk en gaan op elkaar lopen mopperen. Dit heeft echter alleen maar averechts effect want hun voetbal word er niet beter door. In de rust geeft trainer Ad aan: ”houd de 0-1 aan, verdedigen en zorgen dat het middenveld goed bemand blijft”. Verder spelen jullie erg goed vanmorgen houd dat vol.

In de tweede helft gaat een minuut of twintig alles redelijk Casper heeft wel drie keer een kans maar het scoren lukt net niet, en het gemopper begint nu aan beide kanten. Coach Ad wind zich op over diverse beslissingen van de scheids. En als deze dan een penalty toekent aan de thuisploeg na een vermeende overtreding van Colin slaat de vlam in de pan. Ik zal de lezers onthouden van hetgeen gezegd en gedaan wordt dat is in feite niet van belang. Wat wel van belang is, dat het zo door blijft gaan!! Bij iedere duw of beslissing van de scheids is er onenigheid en een opstootje.  Leroy krijgt vijf minuten voor het eind geel !! En kan het veld verlaten na een gemaakte overtreding, Bart gaat tegen de grond nadat er iemand op zijn voet ging staan met het volgende opstootje ten gevolg. En dan echt in de laatste minuut van de wedstrijd is het in de 16 meter van Rilland weer prijs en krijgt Frank ook nog geel. Dan is de scheidsrechter het zat en fluit (gelukkig) af. Jammer van een mooie wedstrijd want buiten het negatieve was het gewoon een spannende wedstrijd. Wik voetbalde prima, vlgs de coach van de tegenstander deden zij het minder, maar dat gaf dan de spanning aan de wedstrijd.

DSC05668

Na de wedstrijd werden er toch handen geschud en na een minuut of tien was gelukkig iedereen weer goed gestemd en werd er hartelijk afscheid genomen. De jongens van Wik hadden de grootste lol over het feit dat ze de koploper niet hadden laten winnen.  Nou jongens dat vind de leiding ook, goed gedaan!!!  Speciale dank is er voor degenen die wilden rijden en wassen vandaag met Nick Dicou die nu als 18 jarige zonder toezicht mag rijden in het bijzonder.