Na een wat lastige organisatorische week toch onderweg naar de lepelstraatse Boys om daar de laatste wedstrijd van dit seizoen te voetballen. Allereerst wat bedankjes: als eerste de ouders van Timon, Christiaan, Dickenson en Jari voor het rijden. Dan een hele grote bedankt voor onze voorzitter Gerard die, ondanks de verjaardag van zijn lieve vrouw Christel, toch mee is gegaan om het grootste gedeelte van de wedstrijd te coachen.

En zeker niet te vergeten, Ko Verwijs, bedankt Ko dat je de tweede helft wilde vlaggen, zeker gezien het feit dat de voetbalschoenen die je had geleend iets te krap waren!! Verder beterschap gewenst aan coach Ad die met een zeer pijnlijke rug rust moet houden, en daarom deze wedstrijd niet met zijn team meekon. Dan terug naar de wedstrijd. Vooraf stond vast dat dit geen simpele tegenstander was, gezien hun derde plaats in een iets hogere poule dan waar de Wik B1 in speelde. Na heel vriendelijk te zijn ontvangen door coaches en de scheids van onze tegenstander kon de wedstrijd beginnen.

Na een minuut of tien konden de toeschouwers al zien dat de Boys uit Lepelstraat technisch wel wat beter waren dan de Wikkers. Want binnen deze minuten was er al diverse keren gevaar maar gelukkig stond het vizier van de tegenstander niet helemaal scherp. Twee keer word er op de paal geschoten. Maar de derde keer beland het schot in de hoek van het doel ongrijpbaar voor Kevin. Dan twee kansen voor Wik, maar de eerste keer komt de keeper goed uit en stopt de aanval en de tweede keer gaat het schot van Dickenson over. Lepelstraat weer, het schot beland op de lat. Wik kan ook weer doorkomen via een aanval opgezet door Frank naar Dickenson, deze legt hem voor de goal maar Leroy komt net een teenlengte tekort om te kunnen scoren. Het blijft met deze 1-0 achterstand spannend, de lepelstraten blijven echter de druk opvoeren en ondanks goed werk van Nick D, Colin , Casper en Jari in de verdediging kan toch de 2-0 gemaakt worden. Nu is het zaak om verder niets weg te geven. Dit wordt ook niet gedaan Timon, Frank, Bart en Sven houden zo veel mogelijk de tegenstander op het middenveld en het goede werk van de B1 resulteert zelfs in een tegendoelpunt als Dickenson uit een hoekschop van Bart kan scoren. Zo wordt er met een 2-1 stand gerust.

De tweede helft komen Christiaan en Quinten in de ploeg, onze derde reserve Nick de Boer blijft op de bank, hij is nog niet geheel hersteld van de griep van afgelopen week. De tweede helft vordert gestaag, Lepelstraat schiet wederom op de lat en een schot van Wik schampt via de paal terug het veld in. Diverse reddingen van Kevin, die er deze wedstrijd heel goed bij zit zowel met het tegenhouden van de bal als de uittrappen die goed zijn voet verlaten, zorgen ervoor dat de achterstand niet groter wordt. Dan kan Quinten kan alleen doorgaan zou de gelijkmaker er komen…  nee de tegenstander geeft ook niets weg. Zou de stand dan zo blijven?? Maar het geluk is niet met de Wik B1 een aanval van Lepelstraat kan niet goed weggewerkt worden en een volley verdwijnt over keeper Kevin in het doel, de stand staat 3-1.
Wik B1 blijft hun best doen om het aansluitende doelpunt te maken maar dan fluit de goed leidende scheidsrechter van de Lepelstraatse Boys af. Wik B1 is uitgebekerd.

Maar ze hebben het vandaag niet weggegeven, de tegenstander heeft zijn uiterste best moeten doen om dit potje te winnen. Goed gedaan spelers!!
Zoals gezegd, dit was de laatste wedstrijd van dit najaar seizoen. Aankomende dinsdag nog één trainingsavond en dan is het winterstop.