• WIK JO7
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • Kantine
  • Bru 4 - WIK 3

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper VCK B2 op het spel voor de jonge mannen van WIK B1. Met een heerlijk voetbalweertje, beginnen de jongens aan de wedstrijd. WIK laat duidelijk merken dat zij zeker kans hebben tegen deze tegenstander, en Dickenson begint met de eerste goeie aanval van de wedstrijd, die helaas word gepakt door de keeper. Nog geen paar minuten later bevind zich de eerste blessure aan voor WIK. Onze keeper Kevin krijgt een harde schop in zijn gezicht, maar kan al snel het spel hervatten. Dan komt de gevaarlijkste actie van de jongens van WIK, Dickenson schiet de bal heel netjes in de lange hoek van het doel van de tegenstander, 1-0.

Maar al snel daarna komt het eerste tegendoelpunt in de wedstrijd, VCK scoort en het staat 1-1. WIK krijgt nog een vrije trap, op een mooie positie, maar schiet deze mis. De volgende gevaarlijke actie van WIK. Leroy geeft een goeie paas op Dickenson, maar leidt helaas niet tot een doelpunt. Yani komt nog met een goed schot, maar word gevangen door de keeper. De teams zijn erg gelijkwaardig aan elkaar, en dat maakt de wedstrijd erg spannend. VCK is wel wat fanatieker, praat veel tegen elkaar, maar ook tegen de spelers van WIK en maakt veel overtredingen. In de voordeel voor WIK, die veel vrije trappen krijgen. Bart krijgt een flinke tackle van een speler van VCK, en snel daarna scoort VCK. Er word door een speler van de tegenstander veel gepraat, en moet na al een waarschuwing te hebben gekregen van scheids Gerard, het veld verlaten voor 10 minuten. De ruststand is 1-2.

De 2e helft begint. WIK begint met meteen een mooie actie. Dickenson geeft een goeie voorzet op Casper, en leidt tot een doelpunt, 2-2. Colin neemt de zoveelste vrije trap in de wedstrijd, die helaas naast het doel gaat. Later probeert Yani het nog met zijn hoofd, vanuit een corner, maar deze gaat net naast. Het was goed te merken dat VCK onder druk was, want er word veel gepraat en overtredingen gemaakt. Maar het gevaar blijft van allebei de kanten komen. Een corner voor WIK, de bal word over gekopt door Frank. Dan komt er een goeie en gevaarlijke actie voor de wikkers. Casper geeft een goeie voorzet, die achter de keeper langs gaat, maar helaas staat daar de rechtsback van de tegenpartij, die de bal kan wegschieten. WIK komt met veel schoten op doel, maar de bal wil er maar niet in. Dan breekt er een goeie kans uit voor VCK, ze schakelen snel over van verdediging, naar aanval, waardoor er gevaarlijke kans en komen, maar gelukkig staat Kevin er nog, met een goeie redding. Er komen nog wat kansen voor WIK, maar dat leidt tot geen 1 doelpunt meer. In de laatste paar minuten, schiet iemand van de tegenpartij er nog een bal in bij Kevin, maar word afgekeurd wegens buitenspel.

Gerard fluit de wedstrijd af, de wedstrijd eindigt in 2-2 en WIK kan er weer een punt bij schrijven. Voor VCK is het minder, zij hadden nog niks verloren of gelijk gespeelt, en WIK heeft hiervoor gezorgd. Het was een spannende wedstrijd, met een goeie afloop.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Serooskerke B2 op het programma.